29-én kedden igazából már a második napomat töltöttem az egyetemen. Hétfőn a tutorunk körbemutogatta a legfontosabb dolgokat az egyetemen, befizettük a kötelező dolgokat, úgy mint Student Union Fee, mágneskulcs ára, buszbérlet.

A második napon kezdődött hivatalosan az Orientation Week, azaz a regisztrációs hét. Volt egy rakat előadás, különböző programok, bulik. Ami nekem nagyon tetszett az a magyartól teljesen másfajta gondolkodásmód. Az előadásokon mindig hangoztatták, hogy mindennel szemben legyünk kritikusak, legyünk kreatívak, mert csak abból születnek új ötletek. És ezért a egyetemen mindent meg is tesznek. Hihetetlen mennyiségű pénzt ölnek az oktatásba, gyakorlatilag mindent biztosítanak a diákoknak, amire szükségük lehet.  Minden sarokban van egy számítógép, kis sarok puffokkal/székekkel, ahova el lehet vonulni tanulni. Iszonyatosan nagy könyvtára van a LUT-nak, ráadásul többféle adatbázist is lehet használni. És ami még hasznosabbá teszi a tanulást: a mágneskártyával a hét minden napján 0-24-ben be lehet menni az egyetemre. Imádom, hogy ennyire bíznak a hallgatókban, otthon ezt biztos nem lehetne megvalósítani.

Figyelnek a környezetre is, mindent szelektíven gyűjtenek, és az épületek falán és az egyetem területén vannak kihelyezett napelemek/napkollektorok, amik ugyan nem tudják biztosítani a szükséges elektromos áramot az egyetem egészének, de mégis jó kezdeményezés.

Ráadásul az egyetem gyönyörű környezetben van élmény bejárni. 🙂